TikTok is voor de meeste kinderen een erg verslavende app

De meeste kinderen zitten op TikTok. Ook vinden veel kinderen de app erg verslavend. Dat blijkt uit onderzoek van het Jeugdjournaal onder meer dan 600 kinderen. Dat meldt het Jeugdjournaal. 

86 procent van de kinderen kijkt iedere dag even op TikTok. Voor bijna de helft van de kinderen is TikTok ook hun favoriete app. De kinderen kijken vooral naar bekende mensen (61 procent), grappen en grollen (55 procent) en dansjes (53 procent). Onder jongens zijn grappige filmpjes het populairst en meisjes vinden de dansjes het leukste om naar te kijken.

Emoties 

3 van de 4 kinderen zegt blij te worden van TikTok. Veel kinderen krijgen van de filmpjes ook energie en inspiratie. Maar er zijn ook andere signalen. Zo’n 8 procent van de kinderen wordt jaloers van de filmpjes. Ook verdrietig ( 7 procent) en onzeker (6 procent) vallen in dat rijtje.

Verslavend 

Toch zijn de meeste kinderen behoorlijk enthousiast en 7 van de 10 kinderen vinden de app zelfs erg verslavend. Ook zeggen veel kinderen dat ze eigenlijk langer op de app zitten dan dat ze zouden willen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk