Krajicek Foundation opent vijfde Playground in Tilburg

Op zaterdag 2 april opende de vijfde Krajicek Playground in Tilburg. Het is de tweede Playground in Tilburg-Zuid en gelegen op de Generaal Pattonstraat. Vanaf 13.00 uur was iedereen welkom om de feestelijke opening van de nieuwe Krajicek Playground bij te wonen. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd op en rondom het veld, zoals BMX, rap, dans en verschillende sporttoernooien. De sfeer zat er ook door de hapjes en de dj direct goed in. Dat meldt de Krajicek Foundation. 

Azahel van 16 jaar: “Als de buurtsportcoach er niet is, zijn we eigenlijk alleen maar aan het voetballen. Met de buurtsportcoach en Scholarshippers kunnen we meer leuke sportactiviteiten beoefenen zoals bmx-en.”

Buurtsportcoaches 

Regiomanager Hasan Abaka van de Krajicek Foundation: “Op de Playground zullen minimaal twee keer per week activiteiten worden verzorgd door professionele buurtsportcoaches. Belangrijke partners voor ons daarin zijn gemeente Tilburg, Sportbedrijf Tilburg, R-Newt en Contourdetwern jongerenwerk. Daarnaast zorgen we vanuit de Krajicek Foundation voor Scholarshippers die de activiteiten begeleiden. Dit zijn jongeren in de omgeving van de Playground die zich in ruil voor een studiebeurs willen inzetten voor de buurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit een levendige plek is én blijft!"

“Ook op deze nieuwe Playground streven we naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Voor ons is sport het instrument daartoe”, vertelt Abaka.

Gratis buiten spelen en sporten 

Momenteel zijn er 5 Scholarshippers en 2 vrijwilligers vanuit de Krajicek Foundation actief in Tilburg. Zij zorgen er samen met de partners voor dat vele kinderen wekelijks gratis buiten kunnen sporten en spelen, wat helpt om de beste versie van zichzelf te kunnen worden.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Krajicek Foundation