Winterjassenactie Rijswijk onder de aandacht bij kinderrechtenambassadeurs

De kinderrechtenambassadeurs (kra) zijn inmiddels alweer een half jaar aan de slag. Zij hebben diverse onderwerpen gekozen waar ze zich tijdens hun kra jaar mee bezig gaan houden. Eén van de onderwerpen is verkeer. Dit thema is nu afgerond en de kinderrechtenambassadeurs hebben gezamenlijk diverse adviezen opgesteld. De meeste adviezen waren voor rondom de scholen, waaronder het advies voor meer snelheidsborden. Dat meldt de gemeente Rijswijk. 

Op dinsdag 15 maart hebben de kinderrechtenambassadeurs deze adviezen officieel overhandigd aan wethouder Larissa Bentvelzen. De wethouder heeft toegezegd de adviezen uit te zetten binnen de organisatie en de uitkomsten hiervan terug te koppelen aan de raad van kinderrechtenambassadeurs.

Winterjassenactie 

Naast de overhandiging van de adviezen op het thema verkeer was wethouder Larissa Bentvelzen nog voor een andere belangrijke reden aanwezig bij de bijeenkomst. De gemeente Rijswijk probeert ouders en kinderen in armoede zoveel mogelijk te helpen. Wethouder Bentvelzen: “We hebben met de winterjassenactie een mooi project dat we nog verder kunnen uitbreiden. Vaak is er geen geld om een winterjas te kopen. We organiseren dit, dit jaar niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. We hebben vorig jaar veel jassen opgehaald ondanks dat we wat laat waren gestart. Daarom starten we dit jaar eerder. Op scholen gaan we dit nu ook voor de zomervakantie in werking zetten. Hierbij wil ik graag ook de hulp van de kinderrechtenambassadeurs inschakelen”.

Oekraïne 

Middels haar bezoek wilde ze in ieder geval de actie onder de aandacht brengen bij de kinderen. De kinderrechtenambassadeurs zullen de komende tijd gaan brainstormen hoe ze deze actie het beste kunnen gaan inzetten om zoveel mogelijk winterjassen te verzamelen. Ze zijn erg enthousiast, want ze zijn van mening dat iedereen een goede winterjas verdient. Daarnaast kwamen de kinderen nog spontaan met een extra voorstel: ze willen graag de mensen uit Oekraïne helpen die hier in Nederland worden opgevangen en hebben hun ideeën gedeeld met de wethouder. Larissa Bentvelzen beloofde hun ideeën over te brengen aan de betrokken hulporganisaties. 

Door: Nationale Onderwijsgids