Schaak- en damtafels in de buitenlucht, ook toegankelijk voor rolstoelers

Schaak- en damliefhebbers kunnen vanaf nu terecht op het Dorpsplein voor een potje in de buitenlucht. Wethouder Rob Ellermeijer nam vrijdagochtend een kijkje bij het plaatsen van de tafels. “De temperatuur moet een beetje meewerken, maar als het voorjaar straks begint is het heerlijk om hier een potje te spelen en elkaar te ontmoeten.” Dat meldt de gemeente Amstelveen 

De schaak- en damtafels zijn toegankelijk voor rolstoelers. Eerder werden al schaaktafels geplaatst op het schoolplein van De Bloeiwijzer en bij Museum Cobra. Spelers kunnen zelf hun stukken meenemen. “Voor het Dorpsplein onderzoeken we nog of er een afhaalplaats voor de stukken kan komen,” zegt Ellermeijer.

Corona 

Met de schaaktafels wordt uitvoering gegeven aan een motie van De ChristenUnie. Die partij stelde dat er in tijden van corona een grote behoefte is ontstaan om samen leuke dingen te doen. Schaaktafels in de buitenlucht kunnen hier een goede invulling aan geven. “Tijdens corona is gebleken hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten. Deze dam- en schaaktafels zijn daarom een goed idee,” zei Ellermeijer tegen Henk Stoffels van de ChristenUnie die vrijdag tevens aanwezig was bij het plaatsen op het Dorpsplein.

Door: Nationale Onderwijsgids