Nieuw kindertuinseizoen vanaf april van start in Delft

De lente komt eraan en dan begint ook een nieuw seizoen in de kindertuinen. In april is het echt zover, maar inschrijven kan nu al, tot eind maart. Dat meldt de gemeente Delft. 

De Kindertuinen Delft zijn er voor kinderen die in groep 4 tot en met groep 7 van de basisschool zitten. Op een kindertuin maken kinderen kennis met de natuur en met ons voedsel.

Waardering voor de natuur 

Ze leren stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar een bak aarde is met wat mooie planten, maar een levend geheel. Dat alle beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Zo krijgen kinderen meer waardering voor de natuur. Zonder regenwormen geen losse grond waar plantenwortels zo van houden en zonder bijen geen pompoen.

Andere activiteiten 

Naast natuureducatie organiseren de tuinen ook andere activiteiten, zoals kruidenboter maken, pizza bakken en een lampionnentocht.

Anderhalf uur per week 

Het nieuwe seizoen loopt tot november. Kinderen tuinieren anderhalf uur per week. De vier kindertuinen houden elk eigen tijden aan. 

Een seizoen tuinieren kost 55 euro per kind. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Kindertuinen Delft.  

Door: Nationale Onderwijsgids