Lentekriebels, het leukste theaterfestival voor in de voorjaarsvakantie

In de week van de voorjaarsvakantie kunnen kinderen vanaf twee jaar weer naar het jeugdtheaterfestival Lentekriebels bij Het Nationale Theater. Vanaf zondag 28 februari tot en met zondag 6 maart zijn er de hele week familievoorstellingen te bewonderen in Theater aan het Spui en in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Rondom een aantal voorstellingen zijn er activiteiten georganiseerd en voor de kinderen die eens zelf theater willen maken is er een Theaterwerkplaats. Dit meldt Het Nationale Theater. 

Lentekriebels trapt op zondag 28 februari af met de voorstelling Heb je mijn zusje gezien? ( 2+) in Theater aan het Spui. Deze beeldende, muzikale en grappige voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek dat bekroond werd met De Gouden Penseel. Op diezelfde dag kan ook Het Groene Meisje (8+) worden bezocht, een voorstelling met spetterende muziek en zang, om gelijk in de festivalsferen te komen. Op 4 maart komt Nijntje weer langs met al haar vriendjes en op 6 maart sluiten we de week af met de grappige voorstelling De Baron van Münchhausen (7+) die recentelijk 5 sterren kreeg in de NRC. Kijk voor het complete voorstellingsprogramma op hnt.nl/lentekriebels.

Extra activiteiten 

Rondom een aantal voorstellingen zijn er extra activiteiten in de theaters. Zo kan je een zielige plant meenemen voor een schoonheidsbehandeling in de foyer van Theater aan het Spui terwijl jij kijkt naar Het Groene Meisje (8+), of kan je in diezelfde foyer de leukste selfies maken met levensgrote objecten na Micro… de dingen komen in opstand (7+). Voor de kinderen die liever zelf in actie komen is er het VIER seizoenen spel -een combinatie van twister, 'de vloer is lava' en een parcours- na afloop van VIER (4+) en een heuse timmerworkshop na de voorstelling Timtim (4+). Is dat nog steeds niet actief genoeg en wil je zelf theater maken? Doe dan mee aan de theaterwerkplaats, waar je vijf dagen lang met een groep aan de slag gaat om samen een voorstelling te maken.

Gebarentolk 

Onze theaters zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De voorstellingen Micro… de dingen komen in opstand (7+) en Timtim (4+) zijn toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden en kunnen geboekt worden met een gebarentolk.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Het Nationaal Theater