'Op weg naar een rookvrije generatie' wil ook dat Tilburgers minder gaan roken

‘Op weg naar een rookvrije generatie’ is een campagne van ContourdeTwern. Het doel is om ervoor te zorgen dat kinderen zoveel mogelijk rookvrij kunnen opgroeien en dat Tilburgers minder gaan roken. ContourdeTwern plaatst bij de wijkcentra en multifunctionele accommodaties (MFA’s) borden waarop staat dat de gebouwen rookvrije zones hebben. Dit meldt de gemeente Tilburg.

Met de borden wordt rokers gevraagd om niet in de buurt van het gebouw of ervoor te gaan staan roken. Op deze manier zorgt ContourdeTwern ervoor dat Tilburgers gezonder worden en gezonder opgroeien.  

Rookvrij 

Tilburg vindt een gezonde levensstijl van haar bewoners belangrijk. Roken past daar niet bij. Daarom willen de gemeente Tilburg en de GGD proberen zoveel mogelijk Tilburgers te laten stoppen met roken. Ook doen ze er alles aan om te zorgen dat jongeren en kinderen er niet aan beginnen en dat ze niet in de rook van een ander staan. De gemeente maakte zijn speeltuinen, sportvelden en kinderboerderijen al zoveel als mogelijk rookvrij. ContourdeTwern sluit hier bij aan door haar gebouwen zoveel mogelijk rookvrij te maken. 

Basisscholen 

Veel Tilburgse wijkcentra en MFA’s zitten in de buurt van basisscholen. ContourdeTwern wil voorkomen dat schoolgaande kinderen langs rokende mensen moeten lopen. Kinderen, ouders en bezoekers komen voortaan niet meer in de buurt van de weinige plekken waar nog gerookt mag worden.

Wethouder Rolph Dols (wethouder Zorg gemeente Tilburg) juicht de samenwerking met CountourdeTwern toe: “Ik hoop dat Tilburg in de komende jaren steeds meer een rookvrije stad wordt. Het initiatief van ContourdeTwern is een mooie stap. Het is goed om te zien dat kinderen op steeds meer plekken geen rokers meer tegenkomen. Zo werken we met elkaar aan een gezond en gelukkig Tilburg”.

Door: Nationale Onderwijsgids