Honderd jaar aan schooltuinervaring brengt Amsterdam mee naar de Floriade

Emmer mee en laarzen aan, schooltuintijd. Oudere Amsterdammers herinneren zich vast nog hoe trots ze waren op hun zelfgekweekte courgette of aardappelen uit de schooltuin. 2 basisscholen, 1 uit Amsterdam en 1 uit Almere, trekken straks samen op met hun schooltuinlessen op de ‘Floriade schooltuin'. Die is deel van de Floriade Expo die opent op 14 april. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Almere is gaststad van Floriade Expo 2022. Almere en Amsterdam laten er zien op welke manier ze samenwerken aan het vergroenen van de steden.

Begrip voor de natuur

Schooltuinmedewerkers van de gemeente Amsterdam geven elke dinsdag instructie aan Amsterdamse en Almeerse leerlingen. De schooltuinen zijn een primeur in Almere. Natuur- en voedseleducatie leert kinderen al vroeg om meer begrip voor de natuur te ontwikkelen.

Schooltuinproject 

Op het Floriadeterrein kunt u de tientallen tuintjes van de kinderen bekijken en zien wat er gedurende het jaar gezaaid en geoogst wordt. Bezoekers kunnen op een ouderwets schoolbord zien wat een schooltuinproject inhoudt, als inspiratie voor andere steden en landen. Ook de materialen, zoals harkjes en zaden, zijn te bezichtigen.

Verschillende talkshows 

Er is meer te doen. Kijk en luister op 19 januari, 9 februari en 30 maart naar de talkshows rond het thema van de Floriade ‘Growing green cities’: over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.

Door: Nationale Onderwijsgids