‘De grootste online kerstshow’ brengt leerlingen uit België en Nederland samen

Onder de noemer ‘De grootste online kerstshow van België en Nederland’ brengen drie artiesten van schooltheater.be en kindertheater.nl op vrijdag 17 en donderdag 23 december een serie live voorstellingen in het klaslokaal en in de huiskamer. Omdat de kerstviering op scholen dit jaar heel anders is dan normaal, er zitten kinderen in quarantaine en ouders mogen niet aanwezig zijn, kan er op deze manier van kerst toch nog een groot feest gemaakt worden. De interactieve voorstelling voor kinderen van 4 tot 12 jaar wordt op beide dagen ieder uur live gestreamd. Dit meldt Kindertheater.nl 

Het initiatief vult een gat in dat is ontstaan op scholen. Veel scholen zijn nog druk bezig na te denken over hun invulling van het kerstfeest. Daarbij is er veel verwarring over of externen wel of niet op school mogen komen. Mede hierdoor zijn vrijwel alle voorstellingen voor kerst geannuleerd.

Shows voor onder- en bovenbouw 

In de line-up van de dagen zitten shows voor de onderbouw en bovenbouw. Zo treedt Jo De Rijck op donderdag 17 december op met zijn show ‘Schaapjes tellen’ voor de onderbouw en met ‘Magie van Kerst’ voor de bovenbouw. Ook Tijl Damen heeft meerdere shows op deze dag voor de onder- en bovenbouw.  Op 23 december treedt Damen op met een muzikale show, afgewisseld door buikspreekster Lydia Zwart en haar poppentheater.

Elk uur een voorstelling 

De grootste online kerstshow van België en Nederland is het resultaat van een samenwerking tussen Kindertheater.nl en Schooltheater.be. Het idee is opgezet vanuit de drijfveer om elk kind te betrekken bij kerst. Om het voor docenten makkelijk te maken is er elk schooluur een voorstelling. Zodat scholen makkelijk een voorstelling in hun eigen programma kunnen invoegen. Zo kunnen de shows ook bekeken worden tijdens de lunch. Op een veilige manier, in de eigen klasbubbel of zelfs thuis, plezier hebben van het samenzijn. 

Kerstgevoel 

Dit kerstfeest wordt in de intieme klassfeer beleeft en tegelijk met duizenden kinderen gedeeld. Ondanks de fysieke afstand is er toch dat gevoel van verbondenheid en saamhorigheid dat de landsgrenzen overgaat. Zo worden we er nog eens aan herinnerd dat we in deze bijzondere tijd niet alleen zijn. We gaan er samen door en we maken er samen een mega gezellige en spetterende kerst van.

Inschrijven kan via de website

Door: Nationale Onderwijsgids