Devices in het onderwijs, demissionair minister Slob neemt geen besluit meer

Demissionair onderwijsminister Arie Slob gaat geen besluit meer nemen over het gratis verstrekken van digitale devices aan alle leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Slob schuift nu de discussie die is ontstaan door naar het nieuwe kabinet. Dit zei hij in een debat met de Vaste Kamercommissie OCW. Dit meldt VOS/ABB.

Slob liet in september in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het zeker 194 miljoen euro per jaar gaat kosten als we alle leerlingen van Nederland in het primair en voortgezet onderwijs een gratis devices aan gaan bieden.

Toegankelijkheid van het onderwijs

VOS/ABB vindt juist dat in het kader van de toegankelijkheid van het onderwijs álle leerlingen gratis de beschikking moeten krijgen over bijvoorbeeld een laptopof een tablet. Directeur Hans Teegelbeckers gaf wel aan dat de rijksbijdrage daarvoor omhoog moest.

Nationaal Programma Onderwijs 

“Die 194 miljoen euro kan het probleem niet zijn als ik de beschikbaar gestelde middelen voor het Nationaal Programma Onderwijs in gedachten neem’, zegt Teegelbeckers als antwoord op de brief van Arie Slob.

Door: Nationale Onderwijsgids