Eén school voor christelijk en openbaar onderwijs, dat is wat Meppel wil

De gemeenteraad van Meppel diende vrijdagavond een voorstel in voor de bouw van nieuwe scholen. Het zou dan gaan om één school voor christelijk onderwijs en één school voor openbaar onderwijs. Op dit moment heeft Meppel namelijk in elk stadsdeel een christelijke basisschool en een openbare basisschool. Twee raadsleden stelden voor om dat te doorbreken. Dit meldt RTV Drenthe.

De indieners van het voorstel, Marisa Grotens (VVD) en Jeannet Bos (D66), vinden het bouwen van twee scholen in een nieuwbouwwijk niet meer van deze tijd. Het is duur, inefficiënt en ook niet goed voor de samenleving. Beiden willen een ‘samenlevingsschool’, waarbij geloof of levensovertuiging niets uitmaakt. 

Samenlevingsschool 

Door steun van de SP, PvdA en GroenLinks zijn er meer voorstanders dan tegenstanders van het plan. Daarom is er nu besloten om de mogelijkheden van een samenlevingsschool te onderzoeken. Directeur van het openbaar onderwijs in Meppel, Niels Strolenberg, is daar blij mee. “Je ziet dat dit onderwerp leeft in de samenleving. Kinderen leren op het schoolplein al hoe een samenleving werkt. Je ziet al dat dit kan, want in andere plaatsen gebeurt het al.”

Onderzoek 

Toch benadrukt onderwijswethouder Jaap van der Haar tijdens de raadvergadering dat het om een onderzoek gaat en dat er vooralsnog niets besloten is. 

Door: Nationale Onderwijsgids