Week 46: Corona in het basisonderwijs en prinses Amalia brengt eigen boek uit

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Sinterklaas en kerst vieren mag met meer dan vier bezoekers

Mocht het advies om maximaal vier bezoekers thuis uit te nodigen ook tijdens de feestdagen nog gelden, dan wordt er een uitzondering gemaakt voor Sinterklaas, eerste en tweede kerstdag, en de Joodse feestdag Chanoeka. Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

 

Dinsdag: Prinses Amalia geeft de buitenwereld een inkijkje in haar leven met eigen boek

Prinses Amalia heeft haar toekomstige rol als koningin aanvaard. Al weet de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog niet waar haar focus komt te liggen, vertelt ze aan auteur Claudia de Breij in het boek Amalia, dat dinsdag verschijnt.

 

Woensdag: Aantal besmettingen bij jonge kinderen loopt in rap tempo op

Vooral onder kinderen stijgt het aantal coronabesmettingen. Dat komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Donderdag: Basisscholen mogelijk langer dicht rond kerstvakantie vanwege besmettingen

De basisscholen gaan waarschijnlijk in de kerstvakantie een weekje langer dicht dan normaal. Deze week kwam namelijk naar buiten dat de coronabesmettingen op basisscholen oplopen. Om het aantal besmettingen te laten dalen zou deze maatregel overwogen kunnen worden.

 

Vrijdag: Ongeveer helft van de basisscholen zit met lege klassen vanwege corona

Ongeveer de helft van alle basisscholen heeft de afgelopen tijd klassen naar huis moeten sturen omdat er een coronabesmetting in de klas was of omdat een leerkracht geen les kon geven door corona. Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) noemt het "forse aantallen" en gaat het Outbreak Management Team (OMT) vragen ook scholen mee te nemen in het volgende advies.

Door: Nationale Onderwijsgids