Intocht Sinterklaas bekeken door 1,6 miljoen mensen, minder dan normaal

De intocht van Sinterklaas is zaterdag op televisie gezien door ruim 1,6 miljoen mensen. Zij zagen hoe de Sint na veel gedoe toch aankwam bij het Grotepietenhuis, inclusief zijn stoomboot. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek.

Het aantal kijkers is minder dan in 2020. Toen zaten ruim 2,2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd voor de eerste coronaproof intocht. In 2019 zagen 1,7 miljoen mensen hoe de sint voorlopig voor de laatste keer zonder corona in Nederland arriveerde.

Gelijkspel Oranje

Het best bekeken programma van de avond was het gelijkspel van Oranje tegen Montenegro. Ruim 2,3 miljoen mensen zagen hoe Oranje zich voorlopig nog niet plaatste voor het omstreden WK in Qatar.

Hand's Up

Hand's Up, het eerste televisieprogramma van gebarentolk Irma Sluis, trok 282.000 kijkers. Hiermee viel het programma buiten de Top 25 van best bekeken programma's van de avond. In Hands Up voeren zes duo's, bestaande uit teams van dove en slechthorende kinderen en BN'ers, opdrachten uit waarbij ze alleen mogen praten in gebarentaal.

In elk team kan de een alles horen en de ander niets of nauwelijks. Elke week valt een team af tot één duo zich de winnaar van de Hands Up Trofee 2021 mag noemen.

Door: ANP