telefoon in de klas

Ben jij benieuwd hoe je telefoons zoals een Prepaid telefoon op een positieve manier kunt gebruiken in het onderwijs en wat de voordelen hiervan zijn? Vrijwel elke leerling heeft wel een smartphone. Door docenten wordt dit als verschillend ervaren, want daar waar de een het storend vindt, ziet de ander hier wel mogelijkheden in. Wij vertellen je wat de voordelen van het inzetten van smartphones in het onderwijs zijn. Lees snel verder voor meer informatie.

Leerlingen hebben hun telefoon altijd mee

Iedere leerling heeft een telefoon mee. En of ze nu gebruik maken van Prepaid of Sim only onbeperkt bellen, dit kan zeker een positieve invloed hebben op jouw lessen. Als je de mobiel wat intensiever laat gebruiken door je leerlingen tijdens de les, zullen ze niet snel hun mobiele telefoon vergeten. Iets wat met boeken nogal eens voorkomt. Daar moet je zeker gebruik van maken.
 

Diverse onderwijsmogelijkheden

Een smartphone biedt diverse onderwijsmogelijkheden. Zo zijn er diverse leuke apps op de telefoon zoals Kahoot (voor leerzame quizzen), Linoit (voor het maken van collages) en Evernote (voor het verzamelen en structureren van ideeën). Via de smartphone heb je diverse mogelijkheden om jouw lessen nog interactiever en levendiger te maken. Ook heb je zo eenvoudig toegang tot filmpjes op Youtube en de rest van het internet. Zo haal je samen met je leerlingen meer uit je lessen.
 

Het is zeer praktisch

Het gebruiken van smartphones tijdens de lessen is tevens zeer praktisch. Zowel docenten als leerlingen kunnen meteen het internet, apps en sociale media gebruiken. Dit zonder hiervoor eerst naar het computerlokaal te hoeven. Dit betekent dat je ter plekke met de leerlingen kunt leren en niet meer tijd kwijt bent door eerst nog naar het computerlokaal te gaan en te wachten tot alle computers opgestart zijn.
 

Met de smartphone leren is leuker

Ook een groot voordeel van smartphones in het onderwijs, is dat leerlingen het veel leuker vinden om met de smartphone te leren. Het past bij hun manier van communiceren en heeft daardoor een motiverende werking. Wanneer leerlingen via hun smartphone naar films, audio en andere beelden kunnen kijken, komt de lesstof meer tot leven. Ook hebben de leerlingen de ruimte om zelf informatie op zoek te gaan en zelfstandig te werken.
 
Ga jij ook vaker de smartphone toepassen in je lessen?