Week van de Motoriek: 61 procent van de kinderen krijgt voldoende beweging

Basisschool de Waterhof in Delft wil kinderen nooit langer dan 45 minuten per dag laten stilzitten. De jeugd is namelijk steeds slechter geworden op motorisch gebied en bewegingsonderwijs is meer dan dat ene uurtje gymles per week. Daarom springen de kinderen van groep 6 op en neer in het lokaal en doen ze kniebuigingen tijdens een rekenles. Dit meldt Trouw.

Het is de Week van de Motoriek, georganiseerd door Kenniscentrum Sport en Bewegen. Van kinderen tussen de vier en elf jaar komt nog maar 61 procent aan voldoende beweging volgens de richtlijnen van het Gezondheidscentrum. 

Oog-handcoördinatie 

Kinderen vinden het steeds moeilijker om een bal te vangen, want de oog-handcoördinatie is de afgelopen tien jaar flink verminderd. 

Meer bewegen tijdens een schooldag

Het Mulier Instituut ziet een trend in meer bewegen dan alleen dat ene uurtje gymles, maar basisschool de Waterhof is wel één van de voorlopers op dit gebied. Er blijken ook veel meer manier om kinderen tijdens een schooldag meer te laten bewegen. Dansfilmpjes nadoen op YouTube bijvoorbeeld werkt ook goed. 

Door: Nationale Onderwijsgids