1400 schoolkinderen bezoeken musical Aladdin na intense coronaperiode

Ruim 1400 schoolkinderen van 36 verschillende scholen bezoeken woensdag de musical Aladdin in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De kinderen zijn uitgenodigd om de voor velen intense periode van thuisonderwijs, klassenquarantaine en afstand tot de leerkracht even te vergeten. De helft van de kinderen op de geselecteerde scholen groeit op in armoede of in anderszins moeilijke thuissituaties, laat de organisatie weten.

Het theaterbezoek is onderdeel van een educatieprogramma dat musicalproducent Stage Entertainment in samenwerking met onder meer het Jeugdeducatiefonds ontwikkelt. "De afgelopen coronaperiode was voor deze kinderen extra zwaar,’’ zegt oud-politicus Hans Spekman, tegenwoordig directeur van het Jeugdeducatiefonds. "Wij helpen scholen, waarvan meer dan de helft van de leerlingen in armoede, of met problemen thuis opgroeit. In deze gezinnen zijn geen middelen om een theater te bezoeken. Terwijl kunst en cultuur juist zo belangrijk zijn om gevoelens een plek te geven."

De musical Disney’s Aladdin is gebaseerd op de bekende animatiefilm uit 1992. De musical over straatdief Aladdin en prinses Jasmine ging op 26 september in première.

Door: ANP