Internationale School Eindhoven gaat uitbreiden, bedrijfsleven betaalt mee

De Internationale School in Eindhoven wordt betaald door het regionale bedrijfsleven. Zij betalen ruim 1 miljoen euro om de allerlaatste uitbreiding mogelijk te maken. De uitbreiding kost in totaal 7,7 miljoen euro. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De Internationale School is erg uit zijn jasje gegroeid. Het huidige gebouw is geschikt voor 1100 kinderen, maar al drie jaar gaan er meer kinderen naar de school. Op dit moment zitten er 1280 leerlingen op de school.

Bijdragen

Welke bedrijven er meebetalen aan de uitbreiding is nog niet bekend. De bijdrage zal worden gebruikt om de nieuwbouw groter te maken. Schoolbestuur ILFO betaalt 5 ton en Eindhoven rekent op een bijdrage van 4 ton uit het regiofonds. De bijdrage van de gemeente stond al vast en is 5,7 miljoen.

Schoolbestuur

Met het schoolbestuur heeft de gemeente heldere afspraken gemaakt om het financiële risico voor de gemeente zo klein mogelijk te houden. Het huidige gebouw wordt dan ook in 2043 eigendom van het schoolbestuur, maar er is afgesproken dat het bestuur het gebouw tot 2063 niet mag verkopen zonder toestemming van de gemeente. Als het gebouw wel voor die tijd wordt verkocht krijgt de gemeente een vergoeding en van de winst mag de school dan een nieuw gebouw kopen.

Door: Nationale Onderwijsgids