Schrijverscentrale boekt recordaantal schrijversbezoeken in Kinderboekenweek

De Schrijverscentrale, landelijk aanspreekpunt voor advies en bemiddeling bij schrijversbezoeken, heeft tijdens de 67ste editie van de kinderboekenweek een recordaantal van 871 boekingen verwerkt. Daarmee is het record van 690 schrijversbezoeken in Kinderboekenweek 2019 ruimschoots doorbroken. "Een schrijver in de klas is altijd een lichtpuntje voor zowel kinderen als de auteurs zelf en zorgt voor een piek in het lezen", aldus Anne Zeegers, directeur van De Schrijverscentrale. Dit meldt De Schrijverscentrale.

Met het thema ‘Worden wat je wil’ stond de Kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Van astronaut tot dokter en van zangeres tot YouTuber: het populaire thema was een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren. De Schrijverscentrale regelde onder meer de tournees van geschenkschrijvers Bette Westera van het Kinderboekenweekgeschenk en Mark Janssen van het Prentenboek van de Kinderboekenweek. 

Volop energie van schoolklassen

Westera liet weten dat ze er volop energie van heeft gekregen: "Alle schoolklassen die ik bezocht, of dat in een boekhandel, bibliotheek of school was, waren opvallend goed voorbereid. Als je het bezoek een beetje inhoudelijk instrueert en de kinderen alvast laat nadenken over wat ze echt willen weten, werpt dat zijn vruchten af. Toen ik aan de Kinderboekenweek begon was ik eigenlijk minder fit dan nu, ik heb er heel veel energie van gekregen!" 

Genoten van Kinderboekenweek

Ook Mark Janssen heeft intens van de Kinderboekenweek genoten: "Wat een week was dit! Niet alleen werd Dromer een succes, maar nog waardevoller: ik heb zeker weten een vonkje overgedragen aan ouders en kinderen." Ook heeft hij nog een boodschap voor alle kinderen: "Stop nooit met lezen, schrijven en tekenen!"

Door: Nationale Onderwijsgids