Vallende takken door storm vernielen speeltoestel op basisschool Breda

Op het schoolplein van katholieke basisschool Sinte Maerte in Breda is vanwege de storm vanmorgen een speeltoestel vernield. Er braken twee stevige takken af van een twintig meter hoge boom die naast het speelplein staat. Een van die takken belandde op een speeltoestel. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Het speeltoestel was een onderdeel van het nieuwe groene speelplein dat pas een half jaar geleden was aangelegd. “De takken braken af door de harde wind. Gelukkig waren er nog geen kinderen op school”, zegt directeur Wim van Dun. “De bovenbalk van het speeltoestel is doormidden gebroken.” De tweede tak heeft slechts lichte schade aangericht.

Schoolplein

Het schoolplein is nu voor een deel afgezet. De directeur vindt het jammer dat het nieuwe groene schoolplein door de storm is aangetast. “Dat is met subsidie aangelegd. Gelukkig hebben we gewacht met groene aanplant. Anders was die ook beschadigd geraakt.”

Takken weghalen

De beheerder van het schoolplein gaat kijken wanneer de takken weggehaald kunnen worden. Omdat het eigen terrein is mag de brandweer de takken niet weghalen. Zij komen alleen bij acuut gevaar, bijvoorbeeld als de boom bijna omvalt. 

Door: Nationale Onderwijsgids