Basisschoolkinderen uit Waalwijk krijgen hulp bij het verwerken van een scheiding

Basisscholen uit Waalwijk gaan extra aandacht besteden aan kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn of die op het punt staan om uit elkaar te gaan. Er worden speciale koffertjes uitgedeeld met informatie over scheiden. Zo hopen ze kinderen te helpen met de verwerking ervan. Dit meldt BN De Stem.

Steeds meer ouders gaan scheiden en dat kan een enorme impact hebben op kinderen. Zeker als ouders met veel ruzie uit elkaar gaan. Leerkrachten zien dit veranderende gedrag bij hun leerlingen en weten het vaak ook heel snel als ouders uit elkaar gaan. Mogelijk zijn er gesprekken nodig als ze zien dat de leerlingen het moeilijk hebben, en bij hele moeilijke scheidingen is er misschien wel professionele begeleiding nodig.

Speciale koffer

Komende week wordt er dus op alle basisscholen in Waalwijk een speciale koffer uitgedeeld. De koffer ‘Als je ouders uit elkaar gaan’ is ontwikkeld door het netwerk Alsjeuitelkaargaat Hart van Brabant. De koffer is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden. Naast allerlei belangrijke informatie moet het de kinderen én hun ouders ook gaan helpen om over de scheiding te praten.

Door: Nationale Onderwijsgids