Bouw van tijdelijke school Waddinxveen zorgt nu al voor veel problemen

Er zijn nog geen aannemers gevonden voor het bouwen van een school in de Waddinxveense nieuwbouwwijk Park Triangel. De kosten zijn op dit moment al de helft hoger dan van tevoren werd bedacht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Er zijn wel vijf aannemers gevraagd, maar die willen geen aanbieding doen. “De belangrijkste oorzaak is dat de bouwkosten het afgelopen jaar enorm zijn gestegen en middelen en materialen in deze sector schaarser zijn geworden door druk in de markt en leveringsproblemen”, aldus wethouder Brigitte Leferink van het CDA. 

Noodlokalen

Daarom wordt er nu gekeken welke ontwerpen versoberd kunnen worden en welke ruimtes er nog beschikbaar zijn bij bestaande scholen, zodat daar eventueel kinderen ondergebracht kunnen worden. Eventueel zouden er noodlokalen neergezet moeten worden.

Druk loopt op

De groei van nieuwbouwwoningen in de wijk gaat wel door en de wachtlijsten voor beide scholen worden steeds langer. De druk wordt groter om met ingang van het nieuwe schooljaar tien tijdelijke lokalen klaar te hebben. Naast die tien lokalen is het de bedoeling dat er in de komende schooljaren nog acht blijvende lokalen, een gymnastieklokaal en kinderopvang bijgebouwd worden.

Door: Nationale Onderwijsgids