Groen schoolplein populair op basisscholen in Gelderland

Ongeveer één op de drie basisscholen in Gelderland heeft de afgelopen drie jaar, met steun van de provincie, een groen schoolplein gerealiseerd. De scholen plaatsten meer bomen en struken. Dit meldt de Provincie Gelderland. 

Gedeputeerde van de provincie Peter Drenth: “Wat is er nou leuker dan een schoolplein met bomen om in te klimmen en struiken om je in te verstoppen. Scholen hebben nu ook de kans om meer buiten les te geven.” Groenen schoolpleinen hebben echter nog meer te bieden. Ze hebben meer plek voor vogels en insecten, ze verminderen hittestress en wateroverlast.

Gezondheid en welzijn van kinderen

Het belangrijkste van alles is dat groene schoolpleinen fijnere plekken zijn om op te spelen en te leren. Daarmee dragen ze ook bij aan de gezondheid en welzijn van de kinderen.

Subsidie

De Provincie Gelderland trok in totaal 5,1 miljoen euro uit voor schoolpleinen met meer groen erop. Het geld is nog niet helemaal op, er is tot aan het einde van het jaar nog 440.000 euro beschikbaar. 25 scholen in de provincie zouden dus nu nog subsidie aan kunnen vragen. Aan het einde van dit jaar eindigt de subsidieregeling.

Door: Nationale Onderwijsgids