Brandstichter prullenbak Oss nu ook verdacht van in brand steken scholen

De 22-jarige man die donderdagochtend werd aangehouden voor het in de brand steken van een prullenbak, wordt nu ook verdacht van brandstichting bij tenminste twee basisscholen in Oss. De verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de man nog twee weken langer in de cel zit. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De man zou namelijk verantwoordelijk zijn voor brandstichting bij basisschool Het Baken aan de Vlasakkers op 25 september en bij de Nicolaasschool aan de Koornstraat op 29 september. Deze verdenking is gebaseerd op telefoongegevens van de verdachte. Verder onderzoek is wel noodzakelijk voor meer bewijzen tegen de man.

De verdachte is een bekende

Er wordt nog gezocht naar sporen op de plaatsen delict en de verdachte wordt nog verhoord. De man is wel een bekende van de politie en van hulpverleningsinstanties. Op woensdag 13 oktober staat hij opnieuw voor de rechter en dan wordt duidelijk of hij nog langer in hechtenis blijft.

Opvallend

De man wordt trouwens niet verdacht van de brand op de John. F. Kennedyschool op 18 september. Het opvallende is dat er in die school werd ingebroken en bij de andere scholen werd de brand aan de buitenkant gesticht.

Rust wedergekeerd 

In Oss was het afgelopen weken erg onrustig na de serie branden. De burgemeester riep Ossenaren op hun ogen en oren open te houden. Na de aanhouding is de rust in Oss weer teruggekeerd. 

Door: Nationale Onderwijsgids