huiswerkbegeleiding

Als kinderen moeite hebben met structureren, gaat dat ten koste van prestaties. De oplossing: huiswerkbegeleiding. Eenvoudig gezegd leren kinderen hiermee hoe ze het beste kunnen leren. Benieuwd naar hoe dat precies werkt? Wij vertellen kort wat de voordelen zijn van huiswerkbegeleiding.

Huiswerkbegeleiding leert kinderen leren

Leren leren: de een kan het, de ander heeft er ontzettend veel moeite mee. Vaak heeft dit te maken met het aanbrengen van structuur. Als een kind niet kan plannen of structureren, gaat dat op een zeker moment problemen opleveren – hoe slim een kind ook is. Op school wordt hier weinig aandacht aan besteed. En dat terwijl plannen en structureren belangrijke vaardigheden zijn, die je prima kunt aanleren. 
 
Bij huiswerkbegeleiding leert een kind hoe je moet plannen, hoe je huiswerk maakt en hoe je controleert of je de stof goed begrijpt. Hiermee krijgt een kind de handvatten die hij of zij nodig heeft voor een succesvolle schoolcarrière.  
 

Huiswerkbegeleiding vergroot zelfvertrouwen

Veel tijd steken in je huiswerk, maar geen resultaten zien. Er is weinig frusterender dan dat. Met 1-op-1-huiswerkbegeleiding krijgen kinderen het maken van huiswerk écht in de vingers. Hierdoor verhogen ze begrip van de stof en worden de cijfers beter. Het gevolg: meer zelfvertrouwen, een verhoogde motivatie en meer plezier op school. 
 
Kinderen pakken na gemiddeld 10 huiswerklessen zelf de draad op. Dit is een hele opluchting voor ouders – de strijd om het maken van huiswerk is verleden tijd.   
 

Met Mr. Chadd ook ondersteuning buiten 1-op-1-sessies

Het lastige van huiswerkbegeleiding: kinderen kunnen alleen vragen stellen tijdens de begeleidingsuren. De rest van de week moeten ze hun vragen ‘opsparen’. Daarnaast heeft de huiswerkbegeleider niet altijd diepgaande kennis van de stof. Als een kind een inhoudelijke vraag heeft, kan hij of zij die niet aan de huiswerkhulp stellen. 
 
De huiswerkbegeleiding van Mr. Chadd biedt uitkomst. Er komt net als bij gangbare huiswerkbegeleiding een professionele coach langs voor intensieve 1-op-1-begeleiding. Het unieke voordeel van deze app? Als een kind buiten de contacturen om een vraag heeft, kan hij of zij die stellen op het leerplatform van Mr. Chadd. Hier staan professionele vakcoaches klaar om uitleg te geven – ook ’s avonds en in het weekend. Alle vragen zijn welkom, dus ook vakinhoudelijke vragen. Door de combinatie van digitale hulp en persoonlijke ondersteuning maken kinderen een vliegende start.