Jeugdjournaal zendt ochtenduitzending alleen nog online uit

De ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal is vanaf komende maandag alleen nog online te zien. Tot de zomervakantie werd het bulletin nog op tv uitgezonden, maar de omroep heeft besloten het enkel nog online via de website en de app uit te zenden. De presentatie blijft in handen van afwisselend Benjamin Kat en Milou Stoop.

Als reden voor deze wijziging geeft de NOS op dat de vroege uitzending van het Jeugdjournaal, die om 8.45 uur begon, al voornamelijk uitgesteld werd gekeken. Met name de ochtendpauze op school was daar een goed moment voor. "Het was dus een logische stap om over te gaan op een volledige onlineversie", zegt Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal, in een verklaring. Het tijdstip van de digitale uitzending verplaatst dan ook naar 10.00 uur.

Nieuwe formule

De uitzendingen zijn straks niet alleen te zien op een nieuw tijdstip, het Jeugdjournaal komt ook vanuit een gloednieuwe studio. De nieuwe formule van het Jeugdjournaal biedt docenten bovendien de mogelijkheid om door middel van los aanklikbare video's met leerlingen in gesprek te gaan over actuele onderwerpen.

Het hele jaar door

Daarnaast speelt interactiviteit een grote rol en wordt de doelgroep gestimuleerd om actief te reageren op het nieuws door tijdens de uitzending vragen te stellen. "We zijn dus nog completer en niet onbelangrijk: op alle schooldagen, het hele jaar door."

Door: ANP