Statiegeldactie voor Jantje Beton levert meer speelplekken op

De derde statiegeldactie van Dirk van den Broek voor Jantje Beton heeft € 32.464,31 opgebracht. Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder van Jantje Beton) ontving de cheque van Marcel Huizing (directeur Dirk van den Broek supermarkten). Met de opbrengst worden meer speelplekken gemaakt voor kinderen met en zonder beperking. Zodat ze samen kunnen spelen in hun buurt. Dit meldt Jantje Beton.

Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder. Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten. Terwijl zoiets kleins en simpels als buitenspelen een grote rol speelt in het leven van opgroeiende kinderen. De magie van buitenspelen is ongekend groot. Als kinderen spelen, ontstaat een wereld waarin alles kan. Ze verleggen grenzen en leren door vallen en opstaan. Samen buiten met vriendjes de wereld ontdekken.

Gevoel er niet bij te horen

Voor meer dan 100.000 kinderen met een beperking is samen buitenspelen vaak onmogelijk. Negen van de tien speelplekken zijn voor hen niet toegankelijk. Zij willen ook met vriendjes buiten ravotten. Deze kinderen worden hierdoor geremd in hun ontwikkeling, hebben weinig tot geen vriendjes in de buurt en hebben het gevoel dat ze er niet bij horen.

Meer speelplekken

Met de opbrengst van deze landelijke statiegeldactie van Dirk van den Broek worden meer speelplekken gemaakt voor kinderen met en zonder beperking. Zodat ze samen kunnen spelen in hun buurt.

Door: Nationale Onderwijsgids