Op reis met de bibliotheek met Vakantielezen

Biblionet Groningen heeft het zomerleesprogramma 'Vakantielezen' ontwikkeld. Het programma is bedoeld voor kinderen uit groep 3 en 4. Met hun ouders en broertjes en zusjes kunnen ze via een website door zes landen reizen. Daar kunnen ze op zoek naar een schat en opdrachten uitvoeren. Dit meldt de gemeente Groningen.

Vakantielezen

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De reis voert langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land gaan de kinderen met hun familie op zoek naar een schat en kunnen ze opdrachten uitvoeren. Ze lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. Door bijvoorbeeld flessenpost te sturen naar hun opa of het sportieve spel letterrennen te spelen, komen ze op een speelse manier in aanraking met lezen en taal. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven. Met de digitale schattenjacht maken gezinnen kans op leuke prijsjes. De gratis materialen zijn te krijgen in alle bibliotheken in de provincie Groningen.
 

Landelijk gebruikt

Naast in Groningen gaan 40 bibliotheekorganisaties in de rest van Nederland aan de slag met het Groningse leesprogramma. Meer dan 40.000 kinderen krijgen de komende weken de Vakantielezen-schatkaart, waarmee ze hun reis kunnen starten. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids