Briefing over app POcket die financiering en kwaliteit in het po inzichtelijk maakt

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op donderdag 10 juni een technische briefing gekregen over het dashboard POcket, een app over financiering en kwaliteit in het primair onderwijs. Dit meldt de Tweede Kamer.

Het doel van dashboard POcket is om openbare gegevens over het primair onderwijs inzichtelijker en toegankelijker voor iedereen te maken. De gedachte achter de naam ‘POcket’, met PO van primair onderwijs, is dat Kamerleden, bestuurders van scholen, inspecties en overheidspartijen de cijfers ‘in de achterzak’ hebben. 
 

Openbare bronnen

De app maakt gebruik van bestaande en openbaar toegankelijke bronnen, zoals van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 
 

Accountability Hack

Corine Bos en Bas van der Starre presenteerden de applicatie namens ontwikkelaar Birch. Birch won met dit idee de Accountability Hack, een initiatief van de Tweede Kamer, het ministerie van BZK, het ministerie van Financiën, het CBS, de Algemene Rekenkamer en Open State Foundation. Deze vond op vrijdag 4 oktober 2019 plaats in de centrale hal van de Tweede Kamer. Ook ontving de winnaar een ontwikkelbudget van 20.000 euro.
 

Terugkijken

Het is mogelijk de technische briefing terug te kijken via Debat Gemist