2Kinderen leren over duurzaamheid en milieu in de Week van Burgerschap

Volgende week vindt de Week van Burgerschap plaats, van 24 tot en met 28 mei. Het thema van 2021 is: duurzaamheid en milieu, met als specifiek onderwerp ontbossing en het dilemma van de keuze tussen natuur en economie. Dit meldt Week van Burgerschap.

Elk jaar vindt in mei de Week van Burgerschap plaats. Burgerschapsthema’s van voorgaande jaren waren Het gezin en Ontmoeting. Dit jaar is het thema duurzaamheid en milieu, met als specifiek onderwerp de ontbossing en het dilemma van de keuze tussen natuurbescherming en economie. De rol van globalisering bij ontbossing en de gevolgen voor de bewoners van het bos komen onder andere aan bod. Ook kunnen kinderen onderzoeken wat zij zelf kunnen doen om zorg te dragen voor de natuur.
 
Het doel van de Week van Burgerschap is om leerkrachten te inspireren tijd te besteden aan burgerschap in de klas. Burgerschap is een verplicht vak in het onderwijs en heeft onder meer tot doel om kinderen op te voeden tot verantwoordelijke en zelfstandige burgers, die op een succesvolle manier kunnen bijdragen aan de complexe samenleving. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids