Leerlingen vanaf vandaag langs deuren voor Kleine Jantje Beton Loterij

Leerlingen komen vanaf vandaag weer in actie voor De Kleine Jantje Beton Loterij. Van 19 mei tot en met 2 juni verkopen ze lootjes aan de deur op 1,5 meter afstand én online via de Tikkie jij bent ‘m! actie. Dit meldt Jantje Beton.

Zoiets kleins en simpels als buitenspelen speelt een grote rol in het leven van kinderen. Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben. Ook is het belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Er bestaat niets leukers dan samen met vriendjes buiten de wereld ontdekken, vooral op een van de favoriete speelplekken: het schoolplein, zowel tijdens als na schooltijd. Bovendien heeft buitenspelen een positief effect op de leerprestaties en het concentratievermogen.

De Kleine Jantje Beton Loterij

Toch spelen drie op de tien kinderen bijna niet buiten. Voor kinderen met een beperking is het vaak onmogelijk. Daar wil Jantje Beton iets aan doen. Tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij, van 19 mei tot en met 2 juni én 15 tot en met 29 september 2021, verkopen leerlingen lootjes aan hun familie, vrienden en collega’s, via de machtigingsformulieren of online. Door mee te doen aan de Loterij kunnen scholen geld inzamelen waarmee zij hun schoolplein verbeteren of een buitenactiviteit organiseren. Daarnaast steunen zij de projecten van Jantje Beton: van ieder verkocht lot gaat er 1,50 euro naar de school en 1,50 euro naar projecten van Jantje Beton. Hierbij krijgen projecten voor kinderen in kwetsbare speelposities – zoals kinderen met een beperking – extra aandacht. Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname in september via jantjebeton.nl/loterij.

Online lootje kopen

Een lootje kopen en doortikken kan heel eenvoudig via jantjebeton.nl/lootje. Je selecteert een school, vult je gegevens in, kiest het aantal lootjes en betaalt via Tikkie. Je tikt de actie heel gemakkelijk door via WhatsApp. Op die manier tikken we samen heel Nederland aan voor meer buitenspelen. Tikkie jij bent 'm!

Lootjes verkopen op 1,5 meter

In verband met de 1,5 meter-samenleving is de verkoop via machtiging aangepast. De veiligheid van leerlingen en lotenkopers staat voorop. Daarom verkopen leerlingen lootjes aan de deur door middel van handige 1,5 meter afstand materialen. Hiermee is direct fysiek contact tussen leerling en lotenkoper niet nodig.

Door: Nationale Onderwijsgids