Jeugdeducatiefonds helpt Enschedese scholen met ontwikkelingskansen

Vier Enschedese openbare basisscholen – Het Pathmos, Het Stadsveld, Twekkelerveld en Europa – krijgen de komende jaren 13.000 euro per school per jaar van het Jeugdeducatiefonds. Met dit geld helpt het fonds de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten, die opgroeien vanuit een achterstand. De gemeente Enschede subsidieert het Jeugdeducatiefonds voor een periode van vier jaar. Dit meldt de gemeente Enschede. 

Wethouder onderwijs June Nods: “We willen dat ieder kind in Enschede op school de kans krijgt het beste en mooiste uit zichzelf te halen. Door via de basisscholen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen of kinderen met een taalachterstand te ondersteunen, versterken we de kansen van onze basisschoolleerlingen. Deze subsidie voor het Jeugdeducatiefonds past ook in de visie Kansrijk Enschede, die de gemeenteraad december vorig jaar heeft vastgesteld.”

Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met scholen waarvan de kinderen een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. “Bij het Jeugdeducatiefonds bieden we scholen laagdrempelig ondersteuning. We werken op basis van vertrouwen, er zijn geen ingewikkelde procedures”, vertelt Hans Spekman, directeur van het landelijk opererende Jeugdeducatiefonds.

Geen gedoe

Erik Wassens, directeur van ODBS Europa, is blij met die werkwijze. “Geen gedoe, gewoon snel en praktisch dingen regelen voor de leerlingen. Met dank aan het Jeugdeducatiefonds hebben onze scholen bijvoorbeeld in de eerste corona-lockdown heel snel laptops kunnen regelen voor kinderen, die hier thuis niet zo makkelijk over konden beschikken.”

Door: Nationale Onderwijsgids