Koningsspelen 2021 gestart, Rico Verhoeven gaf speciale Koningsdag-workout

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagochtend bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot gegeven voor de Koningsspelen. Tegen 09.30 uur verklaarden zij het evenement voor geopend, in het bijzijn van presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard.

Dit jaar zien de activiteiten, die in het teken staan van het thema ik+jij=wij, er vanwege de coronacrisis anders uit dan normaal. Zo is het traditionele gezonde Koningsdagontbijt geschrapt; dit mag niet wegens de coronarichtlijnen.

De opening was live te zien op NPO 3. Voorafgaand aan de kleine ceremonie gaf kickbokser Rico Verhoeven een speciale Koningsdag-workout. Ook deden Willem-Alexander en Máxima mee aan een quiz over gezond eten en bewegen. Hierbij bleek dat de koning niet van verliezen houdt, maar dat kwam goed uit; zijn team met kinderen uit groep 6 won de quiz.

Willem-Alexander vond het een "fantastisch team" en zei na afloop "blij te zijn dat ik met groep 6 mee mocht doen aan deze quiz". De koning noemde het bovendien "een prachtig moment". Koningin Máxima kon zich wel vinden in de overwinning van haar man, maar zei lachend dat ze het de kinderen meer gunde dan Willem-Alexander.

Door: ANP