1 aprilgrap over vaccinatie op Limburgse school valt verkeerd bij ouders

Basisschool ’t Kempke in het Limburgse Sint Odiliënberg haalde gisteren een 1 aprilgrap uit met leerlingen en ouders die niet bepaald in goede aarde viel. De school vertelde de kinderen uit groep 7 en 8 dat ze die dag een coronavaccinatie zouden krijgen, en stuurde later aan alle ouders een bericht dat die vaccinatie had plaatsgevonden. De directeur bood later op de dag zijn excuses aan voor de grap. Dit meldt 1Limburg.

Directeur André von Berg was het brein achter de 1 aprilgrap. Hij verzon dat de leerlingen zogenaamd gevaccineerd moesten worden vanwege het grote aantal besmettingen op scholen van scholenkoepel Swalm & Boer, waar ook ’t Kempke onder valt, en dat dit in overleg met de GGD direct was gebeurd. Via een intern kanaal stuurde hij hierover een bericht aan de ouders, met als aanhef ‘1 april’.

Boze ouders

Het bericht viel niet in goede aarde bij de ouders: Von Berg ontving meerdere boze reacties van ouders uit meerdere jaarlagen van de school. Hij geeft aan dat niemand de grap daadwerkelijk geloofde, maar dat de ouders het niet op prijs stelden dat er over dit onderwerp een grap werd gemaakt. Von Berg heeft vervolgens zijn excuses aangeboden aan alle ouders. In zijn verklaring zegt hij dat “veel ouders zijn geraakt” en dat hij een “behoorlijke inschattingsfout” heeft gemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids