Dringende oproep voor start met 1,5 meter-basisschool

D66-raadsleden Ilana Rooderkerk (Amsterdam) en Fonda Sahla (Den Haag) en anderen roepen op tot ruimte voor een 1,5 meter-basisschool. Op deze manier willen ze de scholen weer openen, zodat leerlingen niet langer hoeven te wachten op de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

“Wij, D66'ers, leraren, onderwijsexperts en ouders vanuit het hele land, doen deze dringende oproep aan de minister-president, minister Slob en het OMT: geef schoolleiders, leraren en leerlingen de ruimte voor de 1,5 meterbasisschool”, schrijven de D66-raadsleden in een opiniestuk in het Algemeen Dagblad.
 
Zij wijzen er op dat hoewel er steeds meer wordt gevaccineerd, dit er voorlopig nog niet voor zorgt dat leerlingen alweer naar school kunnen. Ook de ontwikkelingen rond de Britse coronavariant blijven zorgelijk. Maar voor kinderen telt elke week. En bovendien: “Er zit meer tussen open en dicht.”
 
Daarom pleiten de D66’ers voor het openen van 1,5 meterscholen voor het basisonderwijs. Dat hoeft niet 5 dagen per week, maar “bijvoorbeeld een of enkele dagen per leerling naar school op afstand van elkaar, maar toch ook met elkaar. En zeker ook met mondkapjes waar nodig.” Scholen zouden zelf aan de slag moeten kunnen met maatwerk voor iedere leerling, zonder dat hen dat verder aangerekend wordt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids