Ouders bezorgd over schooladvies in coronatijd, 70 procent is voor eindtoets

40 procent van de ouders is bang dat het schooladvies in groep 8 door de coronacrisis lager uit zal vallen voor hun kind. 70 procent wil dat de eindtoets gewoon doorgaat, want deze toets kan het schooladvies positief beïnvloeden. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Ouders & Onderwijs onder 487 ouders van basisschoolleerlingen in groep 7 en 8. Dit meldt Ouders & Onderwijs.

38 procent van de ouders is bang dat door de lockdown en de daarbij behorende schoolsluiting hun kind een lager schooladvies zal krijgen. Ze vrezen dat hun kind te weinig lesstof aangeboden heeft gekregen. 
 
Ook is 40 procent van de ouders bang dat het schooladvies lager uit zal vallen wanneer er geen eindtoets wordt afgenomen. Vooral ouders met een lagere opleiding maken zich hier zorgen over. Als de scores op de eindtoets hoger uitvallen dan het advies aangeeft, dan kan de school het advies voor de middelbare school namelijk naar boven bijstellen. 
 
Daarnaast maken ouders zich zorgen over de open dagen die nu alleen online kunnen plaatsvinden. 44 procent is bang dat hun kind hierdoor niet de juist middelbare school kan kiezen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids