'Verkouden kinderen moeten gewoon naar de noodopvang'

De Bredase scholenkoepel INOS mag niet zomaar kinderen die verkouden zijn weren van de noodopvang. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs. "We kennen nog niet alle details van deze specifieke situatie, maar de richtlijn van het RIVM is helder.” Volgens de PO-Raad zijn er meer scholen die hun beleid hebben aangepast. Dit meldt NOS.

Het ministerie van Onderwijs benadrukt tegen NOS dat het RIVM de situatie op de voet volgt. "Als het nodig is, worden de richtlijnen uiteraard aangepast." De woordvoerder voegt eraan toe dat de inspectie erachteraan gaat als ouders melden dat scholen afwijken van deze regels.
 
Vrijdag werd bekend dat snotterige kinderen niet welkom zijn op de noodopvang van katholieke scholen in Breda vanwege de nieuwe 'Britse variant' van het coronavirus. Scholenkoepel INOS zegt daarmee "in het belang van de veiligheid van leerlingen, medewerkers en ouders" te handelen omdat "noch de overheid, noch het RIVM heeft besloten om de bestaande maatregelen aan te scherpen". 
 
De Bredase scholenkoepel zegt te hebben gehandeld in overleg met de GGD, maar die kan dat niet bevestigen, omdat de organisatie niet ingaat op individuele gevallen, aldus de NOS. 
 

PO-Raad

Volgens de PO-Raad zijn er tientallen scholen die zich ernstig zorgen maken over de nieuwe coronavariant. De raad heeft signalen ontvangen dat ook andere scholen het beleid hebben aangepast. Het ministerie van Onderwijs geeft aan daar niets van te weten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids