Leerlingen groep 8 kunnen schooljaar vanaf 2021 afsluiten met Efteling-musical

Leerlingen uit groep 8 van de Nederlandse basisscholen kunnen hun schooljaar voortaan afsluiten met Over de kop, een musical geïnspireerd door de sprookjes en attracties van de Efteling. Er zitten allerlei herkenbare Efteling-elementen in verwerkt, zoals namen van sprookjes, maar ook bekende stukjes muziek uit attracties, liet producent Rep en Roer Musicals dinsdag weten.

Rep en Roer maakt al jaren musicals voor groep 8. Zo werd de voorstelling Gewoon Super, die zich afspeelt in een supermarkt, door het hele land opgevoerd door meer dan 1500 scholen.

De nieuwe musical speelt zich af in attractiepark Ruigrijk en gaat over Japie, een jongen die heel graag zijn eigen achtbaan wil bouwen. Als er in Ruigrijk een wedstrijd wordt georganiseerd waarbij iedereen een ontwerp mag inleveren, is Japie van de partij. Maar de wedstrijd loopt heel anders dan iedereen had verwacht.

Efteling reageerde enthousiast

"Voor het ontwikkelen van een nieuw script voor 2021 hebben we aan kinderen door heel Nederland gevraagd: waar moet de volgende musical zich afspelen?", aldus Rep en Roer Musicals-oprichter Meike Veenhoven. "Heel vaak viel het antwoord ‘attractiepark’. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met het bekendste attractiepark van Nederland: de Efteling. Het park reageerde meteen enthousiast."

Het script is van de hand van Ad Grooten die ook eerder de Efteling-musical Spookjesboom schreef. De muziek schreef Meike Veenhoven samen met Sander Geboers, bekend als componist/producer voor Claudia de Breij en Sjors van der Panne.

Over de kop van Rep en Roer Musicals is vanaf 9 november te bestellen voor basisscholen en verenigingen.

Door: ANP