Meerderheid basisscholieren bang dat scholen weer dicht moeten

Uit onderzoek dat in opdracht van het NOS Jeugdjournaal is uitgevoerd blijkt dat veel kinderen zich zorgen maken over het coronavirus. Onderzoeksbureau No Ties deed onderzoek onder kinderen tussen de negen en twaalf jaar, en twee derde van de kinderen blijkt bang te zijn dat de scholen weer dicht moeten. Dit meldt NOS.

Kinderen zijn vooral bang dat hun grootouders besmet raken met het virus. 82 procent van de kinderen geeft aan zich een beetje of heel erg zorgen te maken over het virus. Veel kinderen geven aan zich vaker te vervelen. Een derde van hen is vaker bang en een kwart is vaker verdrietig.

School

De kinderen die bang zijn dat de scholen sluiten vinden dit een naar vooruitzicht. Ze zijn grotendeels tevreden over hoe het er op school aan toe gaat en 89 procent voelt zich veilig. Ongeveer een kwart van de kinderen vindt dat er een mondkapjesplicht moet worden ingevoerd op school. Ook is een kwart bang om de leerkracht te besmetten met het virus.

Reactie minister Slob

In een reactie op het onderzoek laat minister Slob (Onderwijs) weten dat het belangrijk is dat kinderen op school les blijven houden in plaats van thuis. “Daar leren kinderen het beste. Niet alleen schoolvakken, maar ook bijvoorbeeld omgaan met andere kinderen. Volgens de experts kunnen kinderen nu les op school krijgen. Of dat de komende weken en maanden ook zo blijft, weten we nooit helemaal zeker. Maar nu kunnen kinderen gewoon naar school.”

Door: Nationale Onderwijsgids