Duitse en Franse scholen blijven open, ook jonge leerlingen krijgen mondkapjes

Frankrijk gaat vanaf morgen tot zeker 1 december weer in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook Duitsland bereidt zich voor op een gedeeltelijke lockdown. In beide landen blijven de scholen wel gewoon open, maar in Frankrijk moeten jonge leerlingen vanaf 6 jaar nu ook een mondkapjes gaan dragen. Dit melden NU.nl en ANP.

In Frankrijk gaan de horeca en niet-essentiële winkels dicht. In tegenstelling tot de eerste lockdown blijven scholen wel open en is het toegestaan om voor essentiele activiteiten, zoals naar school gaan, buiten te zijn. 
 
Ook jonge Franse kinderen moeten op school nu mondkapjes gaan dragen. Het gaat om scholieren van zes jaar en ouder, maakte premier Jean Castex bekend. Hij zei in het Franse parlement dat nieuwe inspanningen nodig zijn om "onze kinderen, docenten en ouders te beschermen".  Jongeren van elf jaar en ouder moesten al langer mondkapjes dragen in Frankrijk.
 
Duitsland heeft aangekondigd vanaf maandag een gedeeltelijke lockdown door te voeren. Dat betekent dat horeca, sportscholen en theaters zeker een maand dicht gaan. Ook in Duitsland blijven scholen wel gewoon open.
 
Door: Nationale Onderwijsgids