In Almere kunnen basisscholieren naschoolse sport- en beweeglessen volgen

Almeerse schoolgaande jeugd kan zich vanaf vandaag inschrijven voor de naschoolse sport- en beweeglessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT). De lessen bieden basisscholieren (groep 1 t/m 8) en scholieren uit het speciaal onderwijs (8 t/m 12 jaar) de gelegenheid om naast hun reguliere gymlessen extra te bewegen. Dit meldt de gemeente Almere.

Het AKT biedt dit jaar vijf verschillende lessen aan. Twee zijn open voor iedereen (Gym+ en Sport+), voor de andere drie lessen ontvangen scholieren een persoonlijke uitnodiging via hun vakdocent bewegingsonderwijs indien zij denken dat een kind hier behoefte aan heeft.
 
De gratis naschoolse lessen starten op 14 september en vinden verspreid over Almere plaats. Ervaren vakleerkrachten bewegingsonderwijs van ASG en Prisma verzorgen de lessen. Het hele aanbod, de locaties, data en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op sportencultuur.almere.nl.
 
De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. De gratis lessen van het AKT zijn voor alle Almeerse basisscholieren toegankelijk en bieden hen een laagdrempelige mogelijkheid om ook na school onder begeleiding en met leeftijdgenoten te bewegen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids