Normal_assorted-plastic-bottles-802221

Door in twee weken tijd 550 kilometer af te leggen tussen Maastricht en Schiermonnikoog, wil Plastic Soup Surfer Merijn Tinga basisscholieren informeren over het belang van afvalscheiding. Deze bewustwordingscampagne die in september van start gaat, doet hij samen met The Happy Activist Matthijs Jaspers. Dit meldt Sleutelstad. 

Tinga legt iedere dag 50 kilometer af op zijn board en gaat op zijn reis tussen Maastricht en het eiland Schiermonnikoog langs bij scholen. Op maandag 31 augustus is de aftrap op een basisschool naast de Maas, waar ook EU vice-president Frans Timmermans bij zal zijn.

Wakkere Wegwerpers

De Plastic Soup Surfer heeft als doel om leerlingen op de basisschool om te dopen tot ‘Wakkere Wegwerpers’, wat betekent dat deze jonge kinderen snappen wat de wegwerpmaatschappij is en bewust worden gemaakt van hun eigen weggooi-gedrag. Het is de bedoeling dat zij meer hergebruiken en minder weggooien.

SUP Tour

Op 31 augustus gaat de SUP tour van start in Maastricht. Op 2 september komen de mannen aan in Nijmegen, op 5 september is Rotterdam aan de beurt, op 9 september wordt een bezoekje gebracht aan Amsterdam en op 13 september groet Tinga leerlingen in Leeuwarden. Op 11 september zal hij windsurfen over het IJsselmeer en op 16 september doet hij hetzelfde op de Waddenzee. Op diezelfde dag finisht hij op Schiermonnikoog, dat een basisschool telt. 

Door: Nationale Onderwijsgids