Drentse leerlingen bedenken gezonde recepten tijdens kookwedstrijd Kindermenu 2.0

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets of een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe Gezond daagden dit jaar voor de tweede keer restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal en gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. Dit meldt provincie Drenthe. 

Alle scholen in Drenthe ontvingen een digitale toolkit met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. Per gemeente beoordeelde een vakjury de inzendingen. Zij kozen welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.
 
De winnaars zijn al eerder bekend gemaakt. Vorige week kregen de deelnemende scholieren een kookboek overhandigd met daarin alle winnende recepten en Drentse restaurants waarbij de gerechten op de kaart staan. 
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids