Normal_rss_entry-238979

De prijs van DirectorsNL Award voor de beste televisieregie van het jaar is dinsdagavond naar het tweede seizoen van hitserie De Luizenmoeder gegaan. De award werd uitgereikt aan regisseurs Diederik Ebbinge en Jelle de Jong.

 

 

Regisseur Sacha Polak heeft dinsdagavond de belangrijkste DirectorsNL Award gewonnen voor de meest opmerkelijke regieprestatie van 2019. Polak won de prijs voor beste speelfilmregie voor haar drama Dirty God. Eerder won de regisseur ook al drie Kalveren voor de film over een vrouw die verminkt raakt door een zuuraanval.

De prijzen werden uitgereikt in elf categorieën. De DirectorsNL Awards worden uitgereikt na een stemming onder ruim zevenhonderd Nederlandse film- en televisieregisseurs. De uitreiking vond plaats in Pakhuis de Zwijger in klein comité, vanwege de coronacrisis.

Basisschool de Klimop

De luizenmoeder ging over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De televisieserie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. De serie stopte na twee seizoenen, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Door: ANP