Leerlingen groep 8 krijgen brief van minister Slob over "heel apart" schooljaar

Leerlingen van groep 8 in het hele land krijgen van onderwijsminister Arie Slob een brief waarin hij terugblikt op het "heel apart" verlopen schooljaar door de coronacrisis. Omdat de scholieren vanuit huis moesten werken, misten ze veel activiteiten die volgens de minister juist bijzonder zijn voor het laatste jaar op de lagere school, voordat ze naar het voortgezet onderwijs overstappen.

Door de omstandigheden hebben ze wel iets geleerd wat anders niet zou zijn gebeurd, denkt Slob. "Het coronavirus heeft je iets geleerd over ziekte en gezondheid, over vrijheid misschien, of over hoe goed we voor elkaar willen zorgen in Nederland. Dat is het onthouden waard. Het is natuurlijk niet zo'n gezellige herinnering als een musical of kampweek, maar het zijn wel hele belangrijke lessen."

Ook hoopt hij op een goede overgang naar hun nieuwe school. "Ik heb alle middelbare scholen gevraagd om volgend jaar een beetje rekening te houden met het rare schooljaar dat nu achter ons ligt. Zo gaan we er samen alles aan doen om jou op een plezierige manier aan de brugklas te laten beginnen."

In totaal zijn er volgens het ministerie 179.643 brieven verstuurd naar de leerlingen. Het idee ervoor kwam van Slob zelf, aldus een woordvoerder. Op social media wordt wisselend gereageerd op het gebaar. Sommigen vinden het een mooi en aardig initiatief en anderen vragen zich af wat ze ermee moeten en hoeveel die "onzin" heeft gekost.

Door: ANP