'zorgwekkende opleving' coronabesmettingen

Zo’n 70 Franse basisscholen hebben de deuren met onmiddellijke ingang weer moeten sluiten. Er zou een  ‘zorgwekkende opleving’ van coronabesmettingen te zien zijn die te linken is aan scholen. Dat zegt de Franse minister van onderwijs. De scholen waren net een week weer geopend. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Een week geleden mochten Franse leerlingen weer naar school. In de praktijk waren er zo’n 40.000 kleuter- en basisscholen die weer gingen starten, met maximaal vijftien leerlingen per klas. 
 
In een radio-interview bij RTL gaf Jean-Michel Blanquer, de Franse minister van Onderwijs, echter aan dat de opening van de scholen een aantal kinderen in gevaar brengt. Het aantal coronabesmettingen is namelijk fors toegenomen. Het is goed mogelijk dat die besmettingen al hebben plaatsgevonden voordat de leerlingen en docenten weer naars school toegingen. De incubatietijd van het coronavirus is namelijk meerdere dagen tot twee weken. 
 
Sinds gisteren mochten ook zo’n 150.000 Franse middelbare scholieren weer naar school. In gebieden waar de uitbraak nog niet onder controle is, zoals in Parijs, blijven de middelbare scholen nog dicht.
 
Door: Nationale Onderwijsgids