Schoolleiders tevreden over eerste schooldagen

Schoolleiders kijken met een tevreden en positief gevoel terug op de afgelopen schooldagen. Dat komt naar voren uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder meer dan 1100 schooldirecteuren in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Petra van Haren, voorzitter van de AVS, laat weten dat blijheid overheerste bij docenten, schoolleiders en leerlingen om elkaar weer te zien. Dit meldt de AVS.

Op alle scholen werden vooorzorgsmaatregelen genomen tegen het coronavirus. De omgang met hygiëne-producten en schoonmaak verliep volgens de schoolleiders naar wens. Op veel scholen werd bovendien gebruikgemaakt van mondkapjes of handschoenen, omdat docenten in het speciaal onderwijs vaak fysieke zorgtaken hebben. Bovendien voelen docenten, zowel in het reguliere als het speciaal onderwijs, zich veiliger hiermee, bijvoorbeeld wanneer zij in de jongste groepen de kinderen moeten verschonen of pleisters  moeten plakken. 
 
Wel bleven veel leerlingen de afgelopen dagen thuis. Het gaat naar schatting om 55.000 kinderen die de eerste dagen niet naar school zijn gekomen. Dit komt met name uit angst voor besmetting met het coronavirus, ontevredenheid over halve dagen les en problemen met de buitenschoolse opvang.
 
Door: Nationale Onderwijsgids