Deze week kun je stemmen op je favoriete boek van 2019

Deze week kan de Kinderjury weer stemmen op zijn of haar favoriete boek. Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar bepalen samen wie de winnaar wordt van de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Dit meldt Kinderboekenweek.

De afgelopen weken zijn kinderen opgeroepen om zo veel mogelijk te lezen. Deze week, van 11 tot en met 17 mei, kunnen hun stem uit brengen op hun favoriete boek. Dit kan via een stemformulier op school, de boekwinkel of bibliotheek, of via de website van de Kinderboekenweek. Alle boeken die vorig jaar, in 2019, uitkwamen, maken kans op de Kinderjury. Hieruit worden twee boeken tot winnaar verkozen, één in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 9 jaar en één in de categorie van 10 tot en met 12 jaar. De winnaars worden op 24 juni bekendgemaakt.
 
Vorig jaar was De Gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer (met illustraties van Rick de Haas), het favoriete boek onder kinderen van 6 tot en met 9 jaar. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar waardeerden juist Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten (met illustraties van Elly Hees) het meest. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids