Normal_kinderen

In deze tijd kunnen kinderen niet naar school en verveling ligt op de loer. Er wordt veel digitaal aangeboden, zowel vanuit school als sport- en cultuuraanbieders. In gezinnen waar niet tot nauwelijks laptops aanwezig zijn en/of internet beschikbaar is, en ouders niet altijd vaardig genoeg zijn om kinderen te ondersteunen is dit een probleem. Voor deze gezinnen wil het Jeugdfonds Sport en Cultuur Utrecht een alternatief bieden om deze kinderen toch creatief en sportief bezig te laten zijn en zich te kunnen blijven ontwikkelen. Hiervoor is de actie ‘Tas voor thuis’ opgezet. Instanties als ZIMIHC, SportUtrecht, gemeente Utrecht, Dock, Buurtteams en KunstCentraal ondersteunen dit initiatief en ook de provincie Utrecht levert een bijdrage. Dit meldt provincie Utrecht.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: “Het is juist voor deze kinderen erg belangrijk dat ze blijven voelen dat ze erbij horen. Door deze tas kunnen kinderen zelf aan de slag op sportief en cultureel gebied, zonder dat daarbij een beeldscherm nodig is. Daarnaast biedt Tas voor Thuis ook de mogelijkheid voor professionals vanuit het onderwijs, de hulpverlening en Welzijn om met deze kinderen in contact te komen én te blijven.”
 

Wat is de Tas voor Thuis?

De Tas voor Thuis is ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en zit vol met sportieve en culturele activiteiten. De tas is gratis en bedoeld voor gezinnen, waar laptops en thuisonderwijs niet vanzelfsprekend zijn. De tas zit vol materialen dat zonder wifi en laptop te gebruiken is. Bijvoorbeeld stiften, leskaarten, frisbee, papier en boeken. Al het materiaal draagt bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.
 

Help mee

Om zoveel mogelijk kinderen te helpen en blij te maken, is het Jeugdfonds op zoek naar donateurs. Als mensen willen doneren of meer informatie over Tas voor Thuis dan kan dat via de website van het Jeugdfonds. Er is gestart met de uitgifte van 200 tassen. Dit aantal is inmiddels uitgebreid naar 1200. De tassen kunnen worden aangevraagd door professionals die werkzaam zijn binnen het onderwijs, welzijn en hulpverlening.
 
Door: Nationale Onderwijsgids