Extra laptops voor Haagse gezinnen met minimuminkomen voor thuisonderwijs

De Gemeente Den Haag en de Rabobank geven samen nog eens 330 nieuwe laptops weg aan Haagse gezinnen met een minimuminkomen zodat ook zij thuis lessen kunnen volgen. Scholen die het op dit moment niet lukt om leerlingen te voorzien van een apparaat voor thuisonderwijs, kunnen terecht bij Leergeld Den Haag. Daar liggen zowel computers als extra laptops klaar om verstrekt te worden. De gemeente Den Haag levert 230 nieuwe laptops, de Rabobank doet daar nog eens 100 exemplaren bij. De apparaten worden aan huis geleverd, zodat gezinnen niet onnodig de straat op hoeven. Dit meldt gemeente Den Haag.

Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte: “Scholen zijn van de ene op de andere dag gesloten om verspreiding van het coronavirus te stoppen. Veel leerlingen zaten daardoor ineens thuis. Dankzij digitaal onderwijs en de enorme inzet van ouders en leraren, gaan veel lessen gelukkig door. Een laptop of computer is dan wel een basisvoorwaarde. Daar zijn we direct mee aan de slag gegaan. Na vele leveringen sinds vorige week, liggen er vanaf vandaag nog eens 330 gratis laptops klaar, mede dankzij de Rabobank, die via Leergeld Den Haag hun weg zullen vinden naar gezinnen die dat nodig hebben.” 
 

Zo snel mogelijk aan de slag

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) maakte onlangs bekend 2.5 miljoen euro vrij te maken voor gratis laptops voor kinderen uit arme gezinnen in Nederland. De gemeente Den Haag is hier uiteraard blij mee, maar wil ondertussen niet stilzitten. Gezinnen moeten zo snel mogelijk aan de slag met digitaal onderwijs. Eerder maakte de gemeente daarom al bekend dat Leergeld Den Haag klaarstond om scholen te ondersteunen bij het verstrekken van computers en laptops. Daarop kwamen veel verzoeken, met name voor laptops. De gemeente heeft daarom samen met de Rabobank de voorraad vandaag opnieuw aangevuld met nog eens 330 gratis, nieuwe laptops. 
 

Digitaal onderwijs

De computers en laptops bij Leergeld Den Haag zijn voor gezinnen met een Ooievaarspas. Gezinnen die bij de Voedselbank bekend zijn of kunnen aantonen dat zij een minimuminkomen hebben, kunnen zich ook melden. Het is in de eerste plaats aan de scholen om digitaal onderwijs te verzorgen. Bijvoorbeeld door beschikbare schoollaptops in bruikleen te geven. Scholen die in deze coronacrisis daar niet aan kunnen voldoen, mogen daarom een beroep doen op Leergeld Den Haag.  Inmiddels zijn er al zo’n 500 computers en laptops geleverd bij Haagse gezinnen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids