Thematips van de Kinderboekenweek 2020: 'En toen?'

Van 30 september tot 11 oktober vindt de Kinderboekenweek 2020 plaats. Het thema van dit jaar is ‘En toen’?’, waarbij kinderen de geschiedenis induiken. Enkele thematips staan nu online. Dit meldt de Kinderboekenweek. 

Door het lezen van boeken kan de geschiedenis tot leven gewekt worden. Door boeken kunnen werelden uit het verleden worden verkend, bijvoorbeeld met verhalen over ridders, de oorlogstijd of de Oudheid.
 

Thematitels

Op de site van de Kinderboekenweek zijn thematitels te lezen voor alle groepen van de basisschool. Dit zijn enkele voorbeelden: 
  • Voor groep 1 & 2 Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s van Guide van Genechten
  • Voor groep 3 & 4: Van klein tot groots: Marie Curie van Maria Isabel Sánchez Vegara & Frau Isa
  • Voor groep 5 & 6: De zee kwam door de brievenbus van Selma Noort
  • Voor groep 7 & 8: Alleen beer mocht mee van Vivian van de Hollander
 

Kinderboekenweekgeschenk

Arend van Dam zal het Kinderboekenweekgeschenk 2020 schrijven. Met zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en tevens een Zilveren Griffel in 2019. Met zijn boek De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal  heeft hij ook diverse prijzen gewonnen: het werd bekroond met een Vlag en Wimpel en met een Zilveren Penseel voor de illustrator. Je kunt een Kinderboekweekgeschenk cadeau krijgen bij de boekhandelaar wanneer je €12,50 aan kinderboeken besteedt.
 

Prentenboek

Mylo Freeman is de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020. Dit boek is vanaf de start van de Kinderboekenweek te koop voor €7,25.
 
Door: Nationale Onderwijsgids